FAQ


Veel gestelde vragen:

Kunnen we bij slecht weer annuleren?
U kunt op de vaardag zelf, alleen kosteloos annuleren bij storm in combinatie met langdurig zware regenval. In alle andere gevallen varen we gewoon. We kunnen onze sloepen geheel overkappen. Voor uitgebreide informatie zie de Algemene Voorwaarden op de pagina Tarieven, deze zijn op al onze boottochten van toepassing.

Wat als het gaat regenen op de vaardatum?
We varen met open sloepen die bij regen geheel overkapt kunnen worden. De zijkanten kunnen d.m.v. ramen dicht geritst worden. Bij een flinke bui kunnen we dus gewoon doorvaren.

Kan de kap er tijdens het varen ook weer af?
Ja, als het droog wordt kan in overleg met de schipper de kap weer ingeklapt worden. Want “open” varen vinden we toch het leukst. Door de lage doorvaar hoogte (1.90 meter) op de singels, is de stahoogte onder de kap en het uitzicht ook enigszins beperkt.

Wanneer wordt de kap geplaatst?
We monteren de kap alleen als er veel langdurige regen verwacht wordt en op speciaal verzoek. Bij bruidsvaarten zijn we eerder geneigd de kap te plaatsen.

Mag er muziek gedraaid worden aan boord?
Nee, er mag helaas geen versterkte muziek worden afgespeeld. De gemeente heeft hiertoe besloten omdat er teveel overlast voor omwonenden is ontstaan. Geluid draagt immers ver door over het water.

Waar vandaan vertrekt de boot?
We vertrekken vanaf de steiger aan de Wittevrouwensingel t.h.v. nr. 100. De opstaplocatie ligt aan de rand het centrum, nabij het Griftpark en voor de parkeergarage Grifthoek. Zie het kaartje en routebeschrijving op de pagina “Afvaartsteiger Wittevrouwensingel” onder de menubutton “Afvaart”.

Kunnen we met meer dan 12 personen op 1 sloep?
Ja dat kan!  De sloep dient wel officieel door de Scheepvaartinspectie gekeurd te zijn en er moet een exploitatievergunning verstrekt zijn door de Gemeente Utrecht. Rondvaart Utrecht.nl is in het bezit van 4 exploitatievergunningen.  Al onze sloepen zijn gekeurd door de Scheepvaartinspectie. Op de grootste sloep kunnen 42 personen. Bij meer deelnemers verdelen we de groep over meerdere sloepen.

Kunnen we ook korter varen dan 1 ½ uur?
Ja, dat is mogelijk.  We hanteren echter wel het tarief o.b.v. 1,5 uur. Als u slechts 1 uur vaart, zorg dan dat u met de groep 5 minuten voor aanvang aanwezig bent. Voor een rondje Utrecht hebben we het volle uur echt nodig.

Mogen we zelf hapjes en drankjes meenemen aan boord?
Ja, tijdens de boottocht mag u zelf hapjes en drankjes meenemen aan boord. We rekenen daar niets extra voor. We verwachten wel dat u alle afval weer mee van boord neemt en niet op de kade achterlaat.

Kunnen jullie voor hapjes en drankjes zorgen?
Helaas lukt dat op dit moment nog niet vanaf deze locatie. Als u een geheel verzorgde boottocht wilt organiseren, veerwijzen wij u naar onze andere website: Varen in Utrecht.nl. Vanaf onze locatie aan de Oudegracht kunnen wij geheel verzorgde boottochten aanbieden.

Kunnen we de tocht combineren met een andere activiteit?
Ja, we bieden arrangementen aan via onze andere website. Zie voor meer informatie: Varen in Utrecht.nl

© 2004 - 2023 Rondvaart Utrecht.nl - Alle rechten voorbehouden - Rondvaart Utrecht.nl is onderdeel van Varen in Utrecht.nl