Corona-beleid


Corona-beleid

Op dit moment varen onze boten helaas nog niet. Ondanks de recente versoepelingen is de toegestane maximale groepsgrootte voor de publieke buitenruimte nog te beperkt. Vanaf 5 juni is dit maximaal 4 personen of 1 huishouden ). Vanaf 30 juni zijn er verdere versoepelingen aangekondigd. De maximale groepsvorming gaat dan naar 8 personen. We starten vanaf donderdag 1 juli 2021 weer met onze tochten.

Aantal personen aan boord

Door de beperking in de groepsgrootte, de ruimte op de sloep en de 1,5 meter afstandsregel is de passagierscapaciteit aan boord wel beperkt. We varen met sloepen van 7 tot 10 meter, afhankelijk van de groepssamenstelling bepalen we bij iedere individuele aanvraag de maximale capaciteit per sloep. Onze open sloepen kunnen bij regen overkapt worden. Onze bemande ( met schipper) boottochten vallen voor de Corona-maatregelen onder de publieke buiten ruimte.

Basisregels

We houden op de kade en aan boord onderling 1,5 meter afstand, we vermijden drukte bij de op- en afstaplocatie en passen de hygiëne regels toe. Tussen de tochten plannen we tijd om de sloep weer schoon te maken. Samen zijn we op deze wijze in staat om het voor zowel onze werknemers als onze gasten veilig en gezond te houden. We volgen de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Veiligheidsregio Utrecht (VRU).  Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen.

Reserveringen

U kunt vanaf heden weer reserveren voor onze boottochten vanaf 1 juli 2021!

Aan boord houden we tussen niet gezinsleden en stellen 1,5 meter afstand aan.  Bij gezinnen en stellen die op 1 adres woonachtig zijn hoeft er geen onderlinge afstand van 1,5 meter aangehouden te worden.  U dient dit in het vakje opmerkingen bij uw reservering te vermelden. Zo kunnen wij de direct bepalen of wij een sloep voor uw gezelschap beschikbaar hebben. Daarnaast verzoeken wij u bij de reservering aan te geven of u vrij bent van de symptomen ( verkoudheid, kortademigheid, hoesten en verhoging  ) die gepaard gaan met het corona-virus. Nu we weer opstarten en ook ons personeel inplannen voor de tochten, gelden op de reserveringen onze algemene voorwaarden ( zie https://rondvaartutrecht.nl/algemene-voorwaarden/)

Kantoor en openingstijden

Ons kantoor aan de Oudegracht zal 1 juli ook weer geopend zijn. De toiletruimtes bij de op- en afstaplocatie an de Oudegracht zijn alleen voor onze (vaar) gasten geopend. Wij werken op dagen dat er geen vaartochten zijn, zoveel mogelijk vanuit huis. We behandelen wel dagelijks onze mailberichten en zullen deze zo snel en goed mogelijk te beantwoorden. Bij vragen kunt u contact opnemen met : info@rondvaartutrecht.nl of telefoonnummer 030-2313653. Alleen bij urgente zaken kunt u bellen met 06-24441613.

Laatste informatie

We doen uiteraard ons uiterste best om deze informatie zo up-to-date mogelijk te houden en u van de meest recente informatie te voorzien. Toch raden we u aan om de veiligheidsvoorschriften van de volgende partijen in acht te nemen en te volgen:

 

Utrecht, 1 juni 2021

© 2004 - 2021 Rondvaart Utrecht.nl - Alle rechten voorbehouden - Rondvaart Utrecht.nl is onderdeel van Varen in Utrecht.nl - Realisatie: ME